En samtale med rom for hele livet
Ventil er et samtaletilbud for unge voksne i alderen 18-30 år. Her møter du prester og diakoner som har tid til deg og har taushetsplikt. Tilbudet er gratis.
Du finner oss i flere norske byer
Sjelesørgerne er prester og diakoner som har en videreutdanning innen sjelesorg. Vi ser frem til å høre fra deg.
Når du tar kontakt med oss vil du få tildelt en sjelesørger som du kan få fem samtaler med. Samtalene vil være hver 3. uke, og varer i 50 minutter. Vi svarer gjerne om du har noen praktiske spørsmål. Du kan fylle inn spørsmålene i den nederste boksen. Du vil snarlig høre tilbake fra oss. Ventil er et samtaletilbud for unge voksne i alderen 18-30 år.
Hva betyr sjelesorg, egentlig?
Sjelesorg kommer fra det tyske ordet seelsorge, som betyr «omsorg for sjelen». En sjel kan høres svevende ut, men handler enkelt sagt om helheten av det å være et menneske. Både tanker, følelser, ånd og kropp har plass, og omsorgen skjer gjennom lytting og samtale.
Må jeg være i sorg eller en dyp krise?
Nei, du må ikke engang være trist. I sjelesorg er det plass til hele spekteret av livet. Ingenting er for lite, og ingenting er for stort.
Må jeg være kristen for å oppsøke sjelesorg?
Du trenger verken å tro på Gud, eller ha en definert tro. Alle er velkomne, og alle respekteres.
Må problemene mine handle om Gud eller tro?
Vi tror at Gud har med hele livet å gjøre, derfor kan alle tema snakkes om. Men dersom du ønsker å snakke om det som berører troen på Gud og eksistensielle spørsmål, så er dette en sjelesørgers spesielle fokus.
Hva er forskjellen på sjelesorg og terapi?
Du trenger ingen henvisning fra lege, vi diagnostiserer ikke, vi behandler ikke, og det føres ikke en journal. I VENTIL møter du sjelesørgere med forankring i kirken og den kristne tro, som tilbyr å gå et stykke av livsveien sammen med deg, med respekt og oppmerksomhet.
Hvilken kompetanse har våre sjelesørgere?
Våre sjelesørgere er diakoner og prester i Den norske kirke med utdanning i og erfaring med sjelesorg.
Må jeg ha det veldig klart for meg hva problemet mitt er før jeg tar kontakt?
Nei, det er veldig lov å famle seg frem. Kanskje du har en følelse av at du trenger noen å snakke med, men ikke helt vet hva du vil si. Det er veldig vanlig. Kom likevel.